Få succes både online og offline med god copywriting

Copywriting er kunsten at skrive tekster, der fanger læserens opmærksomhed, skaber engagement og øger konverteringer.

Forside » Copywriting

Webtekster

Fang dine besøgendes opmærksomhed med velskrevne webtekster, der formidler dit budskab klart og tydeligt.

Jeg skaber tekster, der trækker trafik og guider brugerne mod den ønskede handling ved at tage højde for både din virksomhedsfortælling og SEO.

Nyhedsbrev der kommer flyvende

NYHEDSBREVE

Skab stærke kunderelationer og øg din konvertering med nyhedsbreve, der taler direkte til din målgruppe.

Med relevante nyhedsbreve sørger jeg for, at dine kunder altid er opdaterede og engagerede.

Vidensdeling

VIDENSFORMIDLING

Del din viden og opbyg tillid med professionel vidensformidling, der gør komplekse emner letforståelige.

Jeg leverer målrettet indhold, der informerer og inspirerer modtageren og styrker din position som ekspert.

RAMWERK x Camilla Skøtt

Morten Munk

CEO RAMWERK

Suveræn service og altid professionel

Camilla er en fremragende tekstforfatter. Hun sætter sig hurtigt ind i firmaets strategi, produkter og tone of voice, og hun skriver tekster, som er præcise og letforståelige for modtageren. Med professionelle greb får hun på få linjer budskabet ud og teksterne gjort fængende og sælgende.

I dag står Camilla også for vores SEO. Hun forstår vores firma, konkurrenter og branchen, og den løbende sparring gør, at vi hele tiden bruger ressourcerne optimalt. Camilla er meget datadrevet i sit arbejde, proaktiv og god til at komme med input til, hvad der kan forbedres på vores webshop.

Alt i alt er Camilla som en god kollega, der glider nemt ind i vores humor og kultur, og vi er super tilfredse med samarbejdet, som har stor betydning for vores daglige arbejde med at få online succes.

COPYWRITER

Hvad er copywriting?

Copywriting handler om at bygge bro mellem dig og din målgruppe. Det er mere end bare ord på papir; det er kunsten at skabe en oplevelse, der giver læseren lyst til at handle – om det er at købe et produkt, tilmelde sig et nyhedsbrev eller kontakte dig for mere information.

God copywriting får læseren til at føle sig forstået og inspireret til at tage det næste skridt.

Forfør dine læsere med overbevisende tekster

Effektiv copywriting tager hensyn til flere forskellige faktorer, der hver især bidrager til tekstens succes – nemlig:

Indhold

Målgruppe

Tone of voice

Tone of voice

CTA er vigtig for SEO og konverteringer

CTA

De forskellige elementer arbejder sammen for at sikre, at teksten både informerer, engagerer og konverterer læserne. Det er desuden vigtigt at tilpasse teksten til det specifikke medie for at sikre, at budskabet formidles klart og præcist til modtageren.

SEO-rådgiver

TEKSTFORFATNING

Professionel copywriter

Med 10 års erfaring som tekstforfatter har jeg skrevet en bred vifte af tekster – fra inspirerende blogindlæg og fængende webtekster til informative nyhedsbreve og præcise produktbeskrivelser. 

Uanset om fokus har været SEO, branding eller vidensformidling, har min tilgang altid været at skabe værdi for læseren. For mig handler copywriting om at forstå både afsender og modtager, så jeg kan skabe tekster, der overbeviser og skaber resultater.

Engager din målgruppe med god copywriting

Copywriting repræsenterer en fin balance mellem kreativitet og strategi. På den ene side skal teksterne formidle dit budskab klart og overbevisende. På den anden side må de aldrig gå på kompromis med læseoplevelsen; teksterne skal være engagerende og give reel værdi til læseren.

Det er kernen i effektiv copywriting – at skabe indhold der både tiltaler og engagerer modtageren. Hver tekst skal skrives med henblik på at opfylde et specifikt formål, hvad enten det er at informere, overbevise eller sælge, og altid med fokus på at forstå og nå din målgruppe.

Copywriting anvendes i mange forskellige sammenhænge, herunder:

Ord er ikke bare ord, men når man først mestrer skrivekunsten, er der stort set ingen grænser for, hvad en dygtig copywriter kan opnå. Har du brug for hjælp til at skabe indhold, der rammer din målgruppe, så kontakt mig gerne. Alternativt får du en række gode råd til tekstforfatning længere nede – læs dem og brug dem til at skrive gode tekster.

Webtekster

Webtekster omfatter en bred vifte af teksttyper, som forsidetekster, ‘Om os’-sider og tjeneste- eller produktsider, der beskriver virksomhedens tilbud. Det kan også være blogindlæg eller informative artikler, how to-guides eller nyhedsopdateringer, som engagerer og informerer læserne, ligesom det kan være produktbeskrivelser og kategoritekster til e-commerce.

Når du skriver webtekster, er det vigtigt at være kortfattet og direkte. Besøgende på hjemmesider har ofte kort tid og søger specifik information hurtigt. Derfor skal webtekster være klare, letlæselige og målrettede. 

Karakteristika for webtekster:

  •       Klare og fængende overskrifter
  •       Korte afsnit og bullet points
  •       Aktiv stemme og klart sprog
  •       Integration af relevante søgeord
  •       Visuelle elementer for at øge læsevenligheden
  •       Stærke CTA’er

En god huskeregel er, at gode webtekster formidler dit budskab hurtigt og klart, og de guider læseren mod næste skridt på en naturlig måde – og samtidig tager de højde for SEO.

Nyhedsbreve

Nyhedsbreve er en effektiv måde at holde dine kunder opdateret og engageret på. De kan indeholde alt fra virksomhedens nyheder og kampagner til informative artikler og personlige beskeder – alt sammen med det formål at forblive top of mind hos modtageren og drive konverteringer.

Når du skriver nyhedsbreve, er det vigtigt at skabe en personlig og relevant forbindelse til modtagerne, så dit budskab ikke drukner i mængden.

Karakteristika for nyhedsbreve:

  •       Fængende emnelinje 
  •       Taler direkte til modtageren
  •       Kort og præcis tekst 
  •       Klar struktur 
  •       Tydelige CTA’er

Et effektivt nyhedsbrev kombinerer en personlig tilgang med værdifuldt indhold, der gør nyhedsbrevet relevant for modtageren. En klar opfordring guider modtageren til næste skridt og gør det nemt for dem at foretage den ønskede handling – hvad enten det er at klikke på et link, besvare en undersøgelse eller foretage et køb.

Vidensformidling

Vidensformidling dækker en bred vifte af tekster, der ikke nødvendigvis deles på nettet, men som stadig spiller en afgørende rolle i kommunikation og deling af informationer. Det kan være alt fra rapporter, datablade og interne informationer til white papers og renskrivning af dine egne tekster.

Når du skriver tekster til vidensformidling, er det vigtigt at være præcis og informativ. Læserne forventer klare og velunderbyggede oplysninger, der hjælper dem med at forstå komplekse emner.

Karakteristika for vidensformidling:

  •       Klar struktur der organiserer indholdet logisk
  •       Præcise og nøjagtige oplysninger
  •       Klart og enkelt sprog der passer til målgruppen
  •       Tabeller, grafer og diagrammer der illustrerer data og informationer

Når du skriver tekster, der skal formidle et budskab, er det vigtigt at holde målgruppen for øje. Overvej, hvor meget ved modtageren på forhånd, om komplekse oplysninger skal uddybes og hvad skal der til for at sikre, at læseren får det ønskede udbytte af indholdet.

Overvind din skriveblokade med de rette værktøjer

Selv den mest erfarne copywriter støder på skriveblokader. Når ordene ikke vil komme, og kreativiteten føles som et fjernt minde, kan det være frustrerende og demotiverende. Måske sidder du og stirrer på en tom skærm og en blinkende cursor, mens tiden tikker afsted og deadline nærmer sig. I så fald er det værd at huske, at du ikke er alene – skriveblokader ramme alle skrivende mennesker. 

Heldigvis er der mange teknikker og værktøjer, der kan hjælpe dig gennem blokaden, og jo mere du skriver, desto mindre vil du opleve at gå i stå.

De forskellige metoder kan gøre en stor forskel i din skriveproces. De kan hjælpe dig med at genfinde dit flow, få nye idéer og bringe struktur til dine tanker. Uanset om du sidder fuldstændig fast og har brug for et spark i r****, eller om du leder efter en ny tilgang til dit tekstarbejde, kan skriveteknikker og -redskaber være en stor hjælp.

Selv har jeg et arsenal af skriveteknikker i værktøjskassen, og jeg er heller ikke bleg for at bruge det evige vidundermiddel; en kop stærk kaffe eller en rask gåtur.

Her er nogle af de mest effektive metoder til at overvinde skriveblokader og få ordene til at flyde igen (det er i hvert fald mine favoritter):

    •       Pomodoroteknikken
    •       Skriv om hvad som helst
    •       Skriv uden struktur
    •       Stil og besvar spørgsmål
    •       Leg med ChatGPT
    •       EFU-modellen

Brug teknikkerne i din daglige skrivepraksis og styrk skriveevner og produktivitet – og overvind midlertidige skriveblokader.

Freelance grafisk designer - Katrine Laustsen

Sig farvel til kedelige tekster

Overlad skrivearbejdet til mig. Jeg tager kampen med skriveblokaderne og giver dig lækre og læsevenlige, der taler direkte til din målgruppe.

VIDEN OG VÆRKTØJER TIL DIG

Bedre tekster, bedre SEO

Tal direkte til din læser

Tal direkte til din læser

At skrive tekster, der taler direkte til din læser, er en af de mest effektive måder at skabe en stærk og personlig forbindelse på. Det er ikke bare en teknisk detalje; det er en strategi, der kan løfte din kommunikation fra middel til exceptionel. Hvad er direkte...

Læs højt-teknikken: Favoritten over dem alle!

Læs højt-teknikken: Favoritten over dem alle!

Når du arbejder med tekstforfatning, er det nemt at blive fanget i detaljerne og miste overblikket over det overordnede budskab. En simpel, men effektiv metode til at sikre, at din tekst er klar og præcis, er at læse den højt for dig selv. Teknikken kan virke banal,...

Skab genkendelse med nyhedsbreve

Skab genkendelse med nyhedsbreve

Nyhedsbreve er et effektivt værktøj til at skabe vedvarende kontakt med dine (potentielle) kunder. De giver dig mulighed for at kommunikere til din målgruppe lige der, hvor de tjekker ind hver dag – nemlig i deres indbakke. Selvom nyhedsbreve ikke er en ny...

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er copywriting?

Copywriting handler om at skrive tekster, der får læseren til at fortage en bestemt handling. Det kan være alt fra at købe et produkt, tilmelde sig et nyhedsbrev, klikke på et link eller kontakte en virksomhed.

Gennem en strategisk brug af ord skaber copywriting en oplevelse, der fremmer ønsket adfærd og bidrager til virksomhedens overordnede mål.

Hvad er tone of voice?

Tone of voice refererer til den måde, hvorpå en virksomhed eller person kommunikerer gennem tekst.

Tone of voice afspejler virksomhedens personlighed, værdier og holdning, og den kan være alt fra formel og professionel til uformel og venlig – afhængigt af målgruppen og konteksten.

Hvad er en CTA?

En CTA, eller Call to Action, er en opfordring i en tekst, der guider læseren til at tage en bestemt handling. Det kan være en sætning som “Køb nu”, “Tilmeld dig”, “Kontakt os i dag” eller lignende – en sætning, der klart fortæller læseren, hvad det næste skridt skal være.

CTA’er er afgørende i copywriting, fordi de konverterer læserens interesse til konkret handling, hvilket kan føre til flere konverteringer.

Kan copywriting øge min konverteringsrate?

God copywriting taler direkte til din målgruppes behov og ønsker, hvilket gør det mere sandsynligt, at de handler på din opfordring.

Ved at bruge en tydelig tone of voice, stærke CTA’er og skabe en følelsesmæssig forbindelse til læseren kan copywriting lede brugeren fra interesse til handling, hvilket øger din konverteringsrate.

Er copywriter og tekstforfatter det samme?

En copywriter og en tekstforfatter er begge skrivende professioner, men de kan have forskellige fokusområder og formål.

En copywriter specialiserer sig i at skrive tekster, der har til formål at overbevise læseren om at foretage en bestemt handling. Det kan være salgstekster, reklamer, produktbeskrivelser, nyhedsbreve eller andre former for markedsføringsmateriale. Målet for en copywriter er typisk at øge konverteringer, generere leads eller fremme salg gennem effektiv og engagerende kommunikation.

En tekstforfatter er en bredere betegnelse, der dækker over alle, der skriver professionelt. Tekstforfattere kan for eksempel skrive informativt, underholdende eller uddannende indhold, som ikke nødvendigvis har en direkte salgsfremmende hensigt. En tekstforfatter kan også skrive tekster til websider, artikler, manualer, scripts og meget mere.